Do you trust journalism? If no, why? If yes, why?

Opinions

Jan. 25, 2022, 2:03 a.m.
Ναι, την εμπιστεύομαι. Όχι με τα μάτια κλειστά και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Κατανοώ την κριτική στάση που οφείλω να έχω απέναντι σε ό,τι διαβάζω και στις ειδήσεις που επιλέγω να καταναλώνω, τα μέσα που επιλέγω να ακολουθώ. Έχω μία ευθύνη ως αναγνώστης, ακροατής ή τηλεθεατής, δεν παύω όμως, να την εμπιστεύομαι και να την θεωρώ αναγκαία.
Χριστιάνα Αθανασιάδου
Δημοσιογράφος
Jan. 4, 2022, 4:24 p.m.
Ναι, αν γίνεται ελεύθερα... Στη διάθεση σας. Γιώργος απο Ρόδο
Γιώργος Χρυσοβαλάντης
Συντάκτης
Jan. 1, 2022, 7:53 p.m.
η αποστολη ειναι να ενημερονεται αξιοπιστα ο κοσμος με εγκυροτιτα αντικειμενικά χωρις παραποιησεις και σκοπημοτητες και ακρο τητες
παναγιωτης κ
46
Jan. 1, 2022, 4:28 p.m.
Δεν την εμπιστεύομαι στους δημοσιογράφους των μεγάλων εκδοτικών και ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι, φερέφωνα των επιχειρηματιών, οι οποίοι επίσης είναι προσκολημμένοι σε κομματικές εξαρτήσεις
ΑΝΝΑ
Δημοσιογράφος
Dec. 24, 2021, 7:54 p.m.
Εμπιστεύομαι πολύ συγκεκριμένες πηγές που συνήθως συνδέονται άμεσα με την επιστημονική κοινότητα. Γενικότερα, η δημοσιογραφία ειδικά όσο αφορά πολιτικά ζήτημα χαρακτηρίζεται από έντονο σχολιασμό και καμία προσπάθεια για ενημέρωση ειδικά ομάδων που δεν έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι πολύ περιορισμένη η δραστηριοποίηση στη κάλυψη ζητημάτων εγκληματικότητας και των σημαντικών μελανωμάτων της χώρας ειδικά σε επίπεδο πολιτείας. Θεωρώ καθήκον της δημογραφίας να αναδεικνύει θέματα και να ασκήσει έλεγχο για τη προστασία ομάδων (όπως για παράδειγμα κοινωνικές υπηρεσίες για ορφανά παιδιά, μεταναστευτικό, ζώα αδέσποτα κ.α) που δεν αντιπροσωπεύονται πρακτικά στο κοινοβούλιο (δεν έχουν δικαίωμα ψήφου - ούτε μπορούν να οργανωθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και την αυτοπροστασία τους. Συνοψίζοντας, δεν εμπιστεύομαι τη δημοσιογραφία ούτε ως φορέα ενημέρωσης ούτε σε άλλους ρόλους που έχει η θα έπρεπε να αναλάβει.
Αστερίου Σταυρούλα
Φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπαϊκών σπουδών
Dec. 23, 2021, 10:50 a.m.
Δυστυχώς η σημερινή δημοσιογραφία βρίσκεται στα χειρότερα της με το κουτσομπολιό, τα ριάλιτι, το φτηνό, το ροζ να επικρατούν !!! Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν τα δημιουργικά προγράμματα τα ντοκιμαντέρ, οι εκπομπές έρευνας με κοινωνική προσφορά !! Δυστυχώς το "κλικ" και ο φανταχτερός τίτλος που προσελκύουν τον κόσμο να διαβάσει κάτι ανούσιο ουσιαστικά με κάνει να μην την εμπιστεύομαι απόλυτα !!!
ΝΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Απόφοιτη σχολής αθλητικής δημοσιογραφίας/ υπάλληλος καθαριότητας σε κολυμβητήριο
Dec. 22, 2021, 11:47 a.m.
We must never forget that news is that part of communication that keeps us informed of the changing events, issues, and characters in the world outside. Though it may be interesting or even entertaining, the foremost value of news is as a utility to empower the informed. The purpose of journalism is thus to provide citizens with the information they need to make the best possible decisions about their lives, communities, societies, and governments. In today's info-rich society, who to trust is a personal matter. You will trust the one who is consistently proven to tell you the truth, help you understand facts, and make the right decisions.
Ieroklis
Teacher
Dec. 21, 2021, 10:18 p.m.
Η ηθική στη δημοσιογραφία με γνώμονα τον άνθρωπο και το σεβασμό απέναντι σε κάθε διαδρομή. Το να βάλεις τα παπούτσια του άλλου και μέσα από τα δικά του βήματα να ανακαλύψεις όρια, αλλά και ορίζοντες μέσα σου. Θα ήθελα μία δημοσιογραφία που θα παρακινήσει, θα εμπνεύσει και θα δώσει κίνητρα συλλογικής συνείδησης για το γενικό όφελος. Πολλές δημοσιογραφικές φωνές για τη μελωδία της παρρησίας και όλων αυτών των απίστευτων ωρών, που κάποιος, ξενυχτάει, μαθαίνει, εξελίσσεται και μάχεται υπέρ της ελευθερίας της ύπαρξης και όχι μόνο του λόγου. Ich möchte einen freien Journalismus ohne Niederlagen persönlicher und gesellschaftlicher Kompromisse. Ein Journalismus, der die wahren Werte des Lebens mit dem Ziel der Koexistenz und Koevolution verteidigt. Wissen ist Macht, besonders wenn es geteilt wird.
Lena Kyropoulos
General Secretary Audit committee ww.aej.gr Association European Jornalists
Dec. 21, 2021, 4:23 p.m.
Μεγάλωσα πιστεύοντας στην πληροφορία που διάβαζα ή άκουγα. Μετά άρχισα να μαθαίνω και να παρατηρώ πολλές εκδοχές της ίδιας πραγματικότητας και πολλές ειδήσεις που ήταν τεράστιες στα social media να είναι ανύπαρκτες ή θαμμένες στα "μικρά" στα κανάλια και τις εφημερίδες. Ξέρω πως η δημοσιογραφία είναι χρήσιμη, αλλά αναγνωρίζω ότι πολλοί την έχουν καταχραστεί προς όφελός τους. Οπότε ναι την πιστεύω αλλά με επιφύλαξη και επιλεκτικά.
Νίκη Μαρίνου
Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας
Dec. 21, 2021, 1:05 p.m.
Journalists around the world are sacrificing so much to investigate and report stories that matter. It's astonishing that 46 journalists were killed in 2021 alone. Some have given their lives in conflict zones. Others were killed for uncovering the truth. Of course, I trust journalists who uphold the ethical practice of our profession. They are a ray of hope that journalism (and journalists) can be better!
Max R.
Reporter